Politic

Viceprim-ministra Cristina Gherasimov, după startul negocierilor de aderare: „De astăzi suntem cu încă un pas mai aproape de UE”

post-img
Viceprim-ministra Cristina Gherasimov, după startul negocierilor de aderare: „De astăzi suntem cu încă un pas mai aproape de UE”

Viceprim-ministra pentru Integrare Europeană, Cristina Gherasimov, a scris după startul negocierilor de aderare că de astăzi suntem cu încă un pas mai aproape de UE. La fel și ministrul de Externe, Mihai Popşoi, a menționat că marcăm un pas important și plin de speranță pentru viitorul Republicii Moldova.

ZFR

„De astăzi suntem cu încă un pas mai aproape de UE: negocierile de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană au fost oficial lansate! La prima Conferință Interguvernamentală de la Luxembourg am trăit un moment unic în istoria țării noastre, care este o recunoaștere a efortului de echipă depus în ultimii doi ani și a valorilor comune pe care le împărtășește societatea noastră. Sprijinul ferm pentru țara noastră, exprimat de toate statele membre ale UE, ne încurajează să privim cu încredere spre viitor și ne motivează să muncim și mai mult. Suntem pregătiți să ne asumăm toate responsabilitățile și să înfruntăm toate provocările pentru a asigura pacea, libertatea și dezvoltarea Republicii Moldova,” a scris viceprim-ministra Cristina Gherasimov.

Totodată și Mihai Popșoi a salutat începerea negocierilor de aderare menționând că reprezintă un angajament al nostru de a asigura un viitor mai prosper pentru toți cetățenii R. Moldova.

„Zi istorică pentru Republica Moldova! Astăzi, marcăm un pas important și plin de speranță pentru viitorul țării noastre. La Luxemburg, au fost lansate oficial negocierile de aderare la Uniunea Europeană. Începerea negocierilor reprezintă angajamentul nostru ferm de a asigura un viitor mai prosper pentru toți cetățenii R. Moldova. Acest moment este rezultatul eforturilor și determinării fiecăruia dintre noi, iar drumul spre marea familie europeană îl vom parcurge împreună, muncind cot la cot.
Felicitări, Moldova! Suntem cu un pas mai aproape de Uniunea Europeană! Împreună, spre un viitor european!”
a scris Mihai Popșoi.

Săptămâna trecută, ambasadorii celor 27 de ţări ale Uniunii Europene şi-au dat acordul pentru deschiderea negocierilor de aderare cu Ucraina şi R. Moldova. Negocierile sunt împărțite în 35 de capitole şi şase grupuri tematice. Fiecare capitol va fi abordat individual.

Republica Moldova și-a depus oficial cererea de aderare la Uniunea Europeană în 3 martie 2022. Un an mai târziu, a primit statut de ţară candidat iar acum încep negocierile de aderare la UE, o veste mult aşteptată de cetăţenii Republicii Moldova.

ZFR

Citește și:

Moment istoric în Luxemburg. Republica Moldova a deschis oficial negocierile de aderare la Uniunea Europeană

Maia Sandu: „Astăzi, Republica Moldova şi Ucraina încep oficial negocierile de aderare la UE”

Igor Grosu, după ce UE a lansat în mod oficial negocieri de aderare cu R. Moldova: „Ne așteaptă un drum lung, unde va trebui ca fiecare dintre noi să depună efort și determinare”

author-img_1

Svetlana Carțîn

Reporter