Cultură

Sibiul a devenit o uriaşă scenă de spectacole, de la începerea Festivalului Internațional de Teatru

post-img
Festivalul Internațional de Teatru

Magia spectacolelor a pus stăpânire pe Sibiu în cele 10 zile ale Festivalului Internațional de Teatru. Străzile și piețele sunt zi de zi neîncăpătoare și pline de viață. Până duminică sunt programate peste 150 de evenimente.

ZFR

 


Aainjaa este o mișcare artistică ce vine cu o propunere unică în Columbia și în lume. Percuție, dans și teatru, într-un spectacol plin de îndrăzneală și spontaneitate.

Remue Menage din Franța a prezentat „Zborul” , o invitație de a privi străzile dintr-o altă perspectivă. O paradă de personaje bizare, păsări rare și maiestuoase, care invită la dans, într-un zbor pe muzică pop-rock.

Regizorul român Gigi Căciuleanu a adus în fața publicului, în colaborare cu Teatrul de Balet Sibiu, spectacolul DinDor’NdoR .

ZFR

Hispano, o trupă din Barcelona, cucerește publicul cu intensitatea ritmurilor flamenco. Are în componența sa un violoncelist, un chitarist, o solistă și o dansatoare.

Clara Higueras, dansatoare: Am fost surprinşi când am ajuns în România, am ajuns ieri şi nu aveam nicio idee despre această ţară, îmi cer scuze. Dar este atât de frumoasă, iar oraşul ne-a cucerit imediat.

Constantin Chiriac, preşedintele Festivalului Internaţional de Teatru Sibiu: Să poți să atragi în jur de 100 de mii de oameni live și câteva milioane online este, de fapt, cea mai mare împlinire, pentru că publicul poate să ajungă. Avem o scenă digitală și putem transmite ce se întâmplă aici, la Sibiu.

Festivalul de Teatru de la Sibiu se încheie duminică seară, după un maraton cu peste 800 de evenimente culturale, la care au fost prezenți 500 de artiști din 82 de țări.

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter