Sport

Peste 1000 de copii au participat la Kids Marathon 2024

Peste 1000 de copii au participat la Kids Marathon 2024

Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău s-a transformat astăzi într-un orăşel sportiv. Peste 1000 de copii au participat la Kids Marathon 2024. Bine echipaţi, copiii au alergat cât i-au ţinut picioarele. Cei care au ajuns la linia de sosire s-au ales cu o medalie.

ZFR

La cea de-a 10 ediţie a maratonului pentru copii au participat şi fraţii Buruiană. Au venit la competiţie împreună cu bunica lor.


CAMELIA BURIANĂ, participant: „Eşti pregătită să alergi la Marton? Da. Cum te-ai pregătit pentru a alerga? M-am pregătit foarte bine şi am mari emoţii. Ai mai participat vre-o dată? Am mai participat la multe maratoane.”


BOGDAN BURUIANĂ participant: „Eşti pregătit să i-ai astăzi o medalie? Da! Ai mai primi medalii? Da, dar am doar două. Le-ai obţinut pentru că ai alergat? Da.”

În febra pregătirilor era şi Mihai. E pentru a treia oară la concurs.


MIHAI MOCANU participant: „ Cum te-ai pregătit de dimineaţă? Am mâncat bânzoaice şi am făcut un pic de sport. AI făcut încălzirea de dimineaţă. Da Ie spunem de ce este bine să  facem sport. Pentru că facem muşchi şi suntem sănătoşi. Este o tradiţie pentru ca copii de mici să înveţe  să ducă un mod de viaţă sănătos. Şi mami aleargă.”

Au fost organizate opt curse separate, cu distanţe între 400 de metri şi doi km, iar participanţii s-au ales şi cu daruri.


ALINA CONOVALOV ORGANIZATOR: „Astăzi are loc Kids Maraton la care participă copii de la cinci la 13 ani. Traseul lor este pe artera principală din municipiul Chişinău, între  străzile Puşkin şi Bodoni.  În acest an avem şi un jubileu al Maratonului, la care participă peste 1000 de oameni.”

ZFR


MAXIM ZORKIN director Chişinău Maraton: „Fiecare participant mic va primi o medalie. Ne bucurăm că unii din ei vor primi pentru prima dată o medalie şi o să fie foarte frumos.  De 10 ani la rând noi avem acelaşi mesaj ca să promovăm un mod sănătos de viaţă, ca să promovăm alergarea, şi să ne schimbăm viaţa prin sport.”

Primii s-au aliniat la linia de start copiii cu vârste cuprinse între 5 şi 6 ani. La finalul cursei, toţi au primit medalii şi fructe din partea organizatorilor.

Chişinău Maraton continuă şi mâine. Sunt aşteptaţi doritorii de a alerga pe distanțe de 5, 10, 21 și 42 km. La eveniment pot participa și persoane cu dizabilități. La fel pentru prima dată, doritorii au ocazia să se alinieze la linia de start și pe role. Competițiile promovează activitatea fizică și implicarea comunitară, iar TVR MOLDOVA este partenerul media al evenimentului.

author-img_1

Constantin Uzdris

Reporter