Cultură

Cursuri şi cărţi românești pentru profesorii din Republica Moldova

Cursuri şi cărţi românești pentru profesorii din Republica Moldova

200 de profesori din Republica Moldova vor participa la programe de formare în cadrul unui proiect intitulat "Cursuri şi cărţi pentru perfecţionarea cadrelor didactice din Republica Moldova". Participanţii vor beneficia de experienţa unor formatori din România şi, astfel, îşi vor îmbunătăţi competenţele educaţionale.

ZFR

Cadrele didactice vor participa la şapte cursuri, pe teme diverse, şi vor avea acces la o platformă cu cel puţin 1.500 de cărţi în format electronic.

GABRIELA BĂRBULESCU, profesor metodist, Bucureşti: Vor participa la 7 programe de formare pe tematici diferite, identificate în analiza nevoilor de formare. Aş putea să vă dau câteva exemple, de exemplu strategii de prevenire a bullyng-ului, adaptarea activităţilor didactice în funcţie de stilul de învăţare sau provocări în educaţia digitală.

Cursurile se vor desfăşura de săptămâna viitoare până în 15 noiembrie. Vor fi în format online, cu formatori din România, iar dascălii vor primi şi teme pentru acasă.

LILIANA PANFILOV, director adjunct, L. T. "Principesa Natalia Dadiani": Aceste cursuri sunt binevenite şi orice curs, orice formare nouă este binevenită. Aşteptăm să vedem cu ce ne bucură cadrele didactice din România, ce experienţe au ei, să facem un schimb de bune practici.

RAISA ZDROBEU, profesor de Istorie, satul Peresecina: Noi, cadrele didactice avem o profesie care necesită permanent formare. Vrem să ajustăm şi noi unele metode, strategii de comunicare între noi şi sistemul educaţional din România.

ZFR

OLGA SANDU, profesor de Limba şi literatura română, satul Podgoreni: Cel mai important ar fi pentru noi faptul ca să devenim experţi în lucrul acesta şi pentru cadrele didactice, noi suntem de fiecare dată în căutare şi vrem să le arătăm copiilor că le datorăm ceva.

Proiectul "Cursuri şi cărţi pentru perfecţionarea cadrelor didactice din Republica Moldova" este organizat de Institutul Cultural European şi finanţat de Departamentul pentru Relaţia cu Republica Moldova al Guvernului României.

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter