Actualitate

Alte acte de vandalism în Republica Moldova. Doi tineri, plasați în arest

Alte acte de vandalism în Republica Moldova. Doi tineri, plasați în arest

Alte două instituţii ale statului au fost vandalizate noaptea trecută. Este vorba despre sediile Curţii Supreme de Justiţie şi Companiei Teleradio-Moldova. Se întâmplă la o zi după ce poliţia a reţinut mai multe persoane care aveau misiunea de a vandaliza instituţiile statului şi care au recunoscut că au legătură cu gruparea fugarului condamnat Ilan Şor. Doi tineri reţinuţi au fost plasaţi în arest pentru 20 de zile.

ZFR

Uşile Curţii Supreme de Justiţie şi a Companiei Teleradio Moldova au fost stropite, în această noapte, cu vopsea de culoare roșie. Oamenii legii încă nu au reţinut făptaşii.

TELEFON DIANA FETCO purtător de cuvânt IGP: „Polițiștii au stabilit deja un cerc de suspecți, fiind întreprinse toate acțiunile procesual penale în acest sens. Amintim că acum o zi, alte două instituții ale statului au fost vandalizate, două persoane fiind reținute de poliție. Aceștia au recunoscut că fac parte dintr-un grup de 20 de persoane care au fost instruite la Moscova, cu privire la atacul asupra mai multor edificii ale statului din Republica Moldova, cu scop de destabilizare.”

Acum o zi a fost vandalizată în acelaşi mod clădirea Guvernului Republicii Moldova şi cea a Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale. Poliţia a reţinut doi tineri, cu vârste de 20 şi 21 de ani, care au declarat că au primit cinci mii de euro. Unul dintre aceștia a mai spus că era responsabil de găsirea altor tineri pe care să îi trimită la instruire, la Moscova, primind lunar fiecare câte 500 de Euro. Potrivit poliţiei, cele 20 de persoane au plecat la Moscova unde au fost instruite cum să organizeze proteste la Chișinău. Până în prezent, oamenii legii au reuşit să identifice 13 dintre cele 20 de persoane care au mers la exerciții în Moscova. Una dintre ele a recunoscut că are legătură cu gruparea condamnatului fugar Ilan Şor.

author-img_1

Constantin Uzdris

Reporter