Social

Condiţii mai bune pentru angajaţii Sectorului de poliţie numărul 1 din satul Ustia, raionul Dubăsari

Condiţii mai bune pentru angajaţii Sectorului de poliţie numărul 1 din satul Ustia, raionul Dubăsari

Condiţii mai bune pentru angajaţii Sectorului de poliţie numărul 1 din satul Ustia, raionul Dubăsari. Clădirea a fost modernizată în cadrul unui proiect finanţat de Guvernul Republicii Moldova. Şefii Poliţiei Naţionale susţin că jumătate dintre sectoarele din ţară au nevoie urgentă de reparaţie.

ZFR

Sectorul de poliţie nr. 1 din satul Ustia, raionul Dubăsari, era, până mai ieri, într-o stare deplorabilă, aşa că reconstrucţia a început de la zero.

SINCRON ANDREI BULEAC, ofiţer de investigaţii, sectorul de Poliţie nr.1, Ustia: „Anterior nu am avut birou, adică era problematic să activăm când aveam persoane, la audieri, la diferite măsuri. Acum, la moment avem biroul nostru unde o să putem activa în continuare, să fim mai aproape de cetăţeni, să ne îndeplinim atribuţiile de serviciu. Am avut un birou comun la mai multe servicii. Eram nemijlocit cu ofiţerii de la Biroul Crime Grave.”

Până la renovare, poliţiştii de sector munceau în sediile primăriilor locale sau la Inspectoratul de poliţie Dubăsari, iar audierile se desfăşurau doar într-un singur birou.

VALENTIN CHIRILOV, şef, sectorul de Poliţie nr.1, Ustia: „Suntem 11 angajaţi şi deservim cinci localităţi, aproximativ 12 mii de localnici, cetăţeni. Înafară de acestea cinci localităţi, la fel deservim şi locuitorii oraşului Dubăsari şi din preajmă care la moment sunt sub jurisdicţia aşa zisei regiuni transnistrene. Desigur, obstacole avem din partea aşa ziselor autorităţi din partea stângă a Nistrului.”

Totuşi, jumătate din numărul de sectoare de poliţie din Moldova au nevoie urgentă de reparaţie. Conducerea Poliţiei Naţionale şi a Minsiterului de Interne sunt în căutarea resurselor financiare.

VIOREL CERNĂUŢEANU, şeful Poliţiei Naţionale: „Acesta este cel de-al 71-lea sector care este renovat după principiul poliţiei comunitare. Cu siguranţă suntem în noi proiecte cu partenerii europeni pentru îmbunătăţirea proceselor noastre de muncă, pentru crearea şi ajustarea a noi sectoare de poliţie. Cetăţeanul care intră în acest sector, sediul poliţiei trebuie în primul rând să simtă acea comunicare şi nu trebuie să vadă mizeria sua pereţii jerpeliţi.”

SINCRON ADRIAN EFROS, ministrul Afacerilor Interne Acest proiect este un exemplu foarte clar în ce condiţii trebuie să muncească toţi angajaţii Ministerului de Interne, dar şi altor instituţii. Noi prin astfel de proiecte construim Europa la noi acasă. O aducem mai aproape pentru dumneavoastră şi pentru cetăţenii Republicii Moldova.

Construcţia şi dotarea sectorului de poliţie din Ustia se ridică la 3,7 milioane de lei. În Republica Moldova sunt 173 de sectoare de poliţie.

author-img_1

Constantin Uzdris

Reporter