Social

Prima Sfântă Liturghie săvârşită în biserica din satul Ghioltosu, Cantemir

Prima Sfântă Liturghie săvârşită în biserica din satul Ghioltosu, Cantemir

Sâmbătă, 21 septembrie 2024, de praznicul Nașterii Maicii Domnului, credincioșii parohiei „Sfinții Părinți Ioachim și Ana și Sfântul Cuvios Irodion de la Lainici” din satul Ghioltosu, raionul Cantemir, au primit cu bucurie pe ierarhul lor, Preasfințitul Părinte Veniamin, Episcopul Basarabiei de Sud, care a binecuvântat și stropit cu aghiazmă noua biserică parohială, săvârșindu-se prima Sfântă Liturghie.

ZFR

La final, Preasfinția Sa, după cuvântul de învățătură a oferit mai multe distincții eparhiale și diplome de vrednicie, preotului paroh Pr. Petru Andon, cât și binefăcătorilor care au sprijinit construcția bisericii până la această etapă.

La rândul său, primarul comunei Țiganca, în semn de recunoștință pentru eforturile și sprijinul acordat de către Preasfințitul Părinte Veniamin la construcția bisericii din satul Ghioltosu, i-a oferit titlul de cetățean de onoare al comunei Țiganca, raionul Cantemir.

Preotul paroh Petru Andon, a evidențiat că alături de Episcopia Basarabiei de Sud, Secretariatul de Stat pentru Culte din România și ceilalți binefăcători, un sprijin semnificativ a fost oferit și de Departamentul pentru Relaţia cu Republica Moldova, care a finanțat proiectul – UN ALTAR PENTRU ETERNITATE, depus de parohie. Valoarea proiectului este de 77.520 lei, din care 76.000 lei – finanțare nerambursabilă oferită de Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova.

author-img_1

Constantin Uzdris

Reporter