Extern

Armata israeliană anunţă uciderea liderului Hezbollah, Hassan Nasrallah

post-img
Hassan Nasrallah
Sursa foto: The Jerusalem Post

Armata israeliană a anunţat sâmbătă că l-a eliminat pe liderul mişcării armate islamiste libaneze, Hassan Nasrallah, într-un atac efectuat vineri asupra sediului organizaţiei din suburbiile aflate în sudul capitalei Beirut, transmite AFP.

ZFR

"Hassan Nasrallah a murit", a declarat un purtător de cuvânt al armatei israeliene, locotenent-colonelul Nadav Shoshani, pe reţeaua de socializare X.

Un alt purtător de cuvânt al armatei israeliene, căpitanul David Avraham, a confirmat pentru France Presse că liderul Hezbollah a fost eliminat.

Totodată, şeful Statului Major al armatei israeliene, generalul Herzi Halevi, a promis sâmbătă că va "lovi" pe oricine ameninţă Israelul, la scurt timp după ce armata a anunţat moartea liderului Hezbollah.

"Nu am epuizat toate mijloacele de care dispunem. Mesajul este simplu: oricine îi ameninţă pe cetăţenii Israelului, vom şti cum să ajungem la ei", a spus generalul Halevi într-un comunicat.

O sursă apropiată mişcării a declarat sâmbătă pentru AFP că s-a pierdut contactul cu liderul Hezbollah, Hassan Nasrallah, fără a confirma moartea acestuia, anunţată de Israel.

"Contactul cu Hassan Nasrallah s-a pierdut de vineri seara", a spus această sursă sub protecţia anonimatului.

author-img_1

Constantin Uzdris

Reporter