Politic

Maia Sandu: „Astăzi, Republica Moldova şi Ucraina încep oficial negocierile de aderare la UE”

post-img
Maia Sandu

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a scris că viitorul nostru este în cadrul familiei europene. Asta după ce, Uniunea Europeană a lansat în mod oficial marţi, la Luxemburg, negocieri de aderare cu Republica Moldova.

ZFR

„Astăzi, Republica Moldova şi Ucraina încep oficial negocierile de aderare la UE. Viitorul nostru este în cadrul familiei europene, Suntem profund recunoscători pentru sprijinul neclintit. Suntem mai puternici împreună”, a spus Maia Sandu.

Șefa statului a menționat că fiecare pas pe care-l facem împreună ne apropie de ziua aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană. 

„Azi a avut loc prima Conferință interguvernamentală Bruxelles-Chișinău care fixează începerea negocierilor pe mai multe domenii. Le mulțumesc tuturor care au făcut posibil acest moment într-un termen destul de scurt și am încredere că vom continua la fel de hotărâți pentru ca Moldova să fie liberă, europeană și o țară unde pacea este garantată,” a scris Maia Sandu pe rețelele de socializare.

Premierul Dorin Recean a condus delegația Republicii Moldova la prima ședință a Comisiei interguvernamentale Republica Moldova - Uniunea Europeană.

Săptămâna trecută, ambasadorii celor 27 de ţări ale Uniunii Europene şi-au dat acordul pentru deschiderea negocierilor de aderare cu Ucraina şi R. Moldova. Negocierile sunt împărțite în 35 de capitole şi şase grupuri tematice. Fiecare capitol va fi abordat individual.

Republica Moldova și-a depus oficial cererea de aderare la Uniunea Europeană în 3 martie 2022. Un an mai târziu, a primit statut de ţară candidat iar acum încep negocierile de aderare la UE, o veste mult aşteptată de cetăţenii Republicii Moldova.

author-img_1

Svetlana Carțîn

Reporter