Sport

Judocanii s-au alăturat oficial echipei olimpice a Republicii Moldova la Olimpiada de la Paris

Judocanii s-au alăturat oficial echipei olimpice a Republicii Moldova la Olimpiada de la Paris

Judocanii s-au alăturat oficial echipei olimpice a Republicii Moldova la Olimpiada de la Paris. Patru sportivi au primit dreptul de a concura la marele eveniment din această vară, însă unul dintre ei va fi nevoit să rămână acasă. Asta pentru că Petru Pelivan și Adil Osmanov sunt în aceeași categorie de greutate.

ANDREI GOLBAN, președinte, Federația de Judo din Republica Moldova: „Este un rezultat destul de bun. Un rezultat așteptat. Poate fi și mai bine dacă nu erau accidentați și alți sportivi. Poate fi mai bine și în cazul fetelor, dar asta este. Ne bucurăm că patru sunt confirmați."

Printr-o scrisoare expediată Comitetului Olimpic din Republica Moldova de Federația Internațională de Judo se confirmă dreptul a patru sportivi basarabeni de a concura la Olimpiadă. E vorba despre Denis Vieru, liderul mondial al categoriei de până la 66 de kilograme, Mihail Latișev, câștigătorul Cupei Mondiale organizate în Maroc, în limitele categoriei 81 de kilograme, dar și despre Petru Pelivan și Adil Osmanov, ambii în concursul de 73 de kilograme. Federația din Republica Moldova va trebui să decidă, până pe cel târziu pe două iulie, care dintre cei doi va merge la Jocurile Olimpice din Franța.

ANDREI GOLBAN, președinte, Federația de Judo din Republica Moldova: „Încă nu este o decizie privind cine va pleca dintre Petru Pelivan și Adil Osmanov. Ambii sunt buni. Vom vedea cine va fi mai pregătit și mai bine dispus pentru această competiție."

În prezent, Echipa Olimpică a Republicii Moldova e formată din 20 de sportivi. Alți patru atleți se vor alătura acestui grup, odată ce vor primi confirmarea oficială la sfârșitul lunii iunie. Olimpiada din Franța se va desfășura în perioada 26 iulie – 11 august și va fi difuzată, în exclusivitate, de TVR MOLDOVA.

author-img_1

Svetlana Carțîn

Reporter