Actualitate

Dorin Recean, pentru presa din România: Kremlinul încearcă să inducă un sentiment de frică. Republica Moldova nu este amenințată de război, în schimb este amenințată prin acest atac hibrid

post-img
Dorin Recean

„Kremlinul încearcă să inducă acel sentiment de frică și cel mai ușor este să induci frica cu amenințarea de război. Ceea ce vrem să spunem tuturor este că Republica Moldova este o țară pașnică, o țară care vrea pacea peste tot, o țară care încurajează Rusia să-și retragă trupele din Ucraina, de pe tot teritoriul și atunci noi vom avea pace în regiune”, a declarat premierul Dorin Recean într-un interviu acordat postului Digi24 din România.

Premierul a precizat că, la acest moment și în general, Republica Moldova nu este amenințată de război, în schimb este amenințată prin acest atac hibrid de dezinformare și de inducere a anxietății în societate.

„Războiul hibrid pe care Kremlinul încearcă să îl ducă aici, în Republica Moldova, are mai multe aspecte. Este aspectul de dezinformare, este aspectul de încercare de a organiza diferite proteste plătite, nu din sentiment de protest, dar proteste plătite. Este încercarea de a organiza diferite destabilizări, este încercarea de a cumpăra voturi, așa cum au făcut o anul trecut în raioanele Comrat, Vulcănești și Ceadîr-Lunga”, a spus premierul Republicii Moldova  în interviu.

Dorin Recean a specificat că Rusia ăncearcă să plătească prin diferite metode pe cei care vor participa la alegerile prezidențiale și la referendum.

„Instituțiile noastre au învățat să facă față acestor acestor presiuni. Mai mult ca atât, avem un efort consistent de comunicare cu cetățenii și aici și peste hotare, ca să le explicăm care este realitatea. Și realitatea este că Republica Moldova este o țară care iubește pacea și proiectul nostru de integrare în Uniunea Europeană este să pună țara la adăpost, să pună țara în pace și securitate”, a spus Dorin Recean.

author-img_1

Cristian Sava

Reporter