Actualitate

Colaborarea dintre cele două maluri ale Prutului în domeniul investițiilor și proiectelor europene, discutată la București

post-img
întrevedere

Aflat într-o vizită de lucru la București, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a avut o întrevedere cu ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Adrian Câciu.

floare carpet

Subiectele abordate au vizat consolidarea cooperării bilaterale și explorarea noilor oportunități de colaborare în domeniul investițiilor și proiectelor europene. În special accentul a fost pus pe identificarea și promovarea proiectelor comune de infrastructură, accesul la fondurile europene și utilizarea eficientă a acestora , dar și pe schimbul de bune practici în implementarea proiectelor de succes.

Ministrul Spînu a declarat că R. Moldova contează pe suportul României în procesul de aderarea la Uniunea Europeană: „Împreună ne vom pregăti pentru a accesa cu succes fondurile europene de preaderare, dar și pentru a construi infrastructura Moldovei”.

La rândul său, ministrul Câciu a reiterat susținerea pe care o oferă autoritățile române R. Moldova, subliniind importanța parteneriatului pe care îl au cele două state: „Moldova s-a angajat ireversibil în parcursul aderării la Uniunea Europeană. Sprijinim acest proces care va aduce beneficii considerabile întregii regiuni și va contribui la transformarea Moldovei într-un stat mai puternic, mai prosper și mai bine integrat în familia europeană.”

author-img_1

Svetlana Cojocaru

Reporter