Politic

Partidul Liberal susţine referendumul constituţional privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană

video

Partidul Liberal din Moldova susţine referendumul constituţional privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Într-o conferinţă de presă, preşedintele de onoare al formaţiunii, Mihai Ghimpu, a declarat că securitatea, stabilitatea și bunăstarea oferite de UE le vor asigura cetățenilor un trai decent în Republica Moldova.

floare carpet

MIHAI GHIMPU, preşedinte de onoare, Partidul Liberal: „Declarăm cu fermitate susţinerea politică a referendumului constituţional în vederea aderării Republicii Moldova la UE. E timpul să înţelegem, cu cât suntem mai departe de interesele politice ale Federaţiei Ruse, cu atât mai bine pentru noi. Uniţi, promovăm referendumul de integrare europeană, păstrând perspectiva de unire cu România şi luptând pentru ea." 

În 20 octombrie 2024, în Republica Moldova vor avea loc alegeri prezidențiale, concomitent cu Referendumul privind aderarea la Uniunea Europeană. Parlamentul de la Chișinău a votat, joi, două proiecte de hotărâri în acest sens. 56 de deputați ai Partidului Acțiune și Solidaritate au susținut proiectele, în timp ce opoziția le-au criticat.

author-img_1

Cristian Sava

Reporter