Extern

Sirene antiaeriene, avertisment de atacuri asupra Kievului. Rusia a lansat noi valuri de rachete și drone asupra mai multor regiuni ucrainene

video

Rusia a lansat noi valuri de rachete și drone în această noapte asupra Kievului și asupra mai multor regiuni din centrul și estul Ucrainei, la doar 24 de ore după un atac similar. Bombardiere şi drone ruseşti zboară înspre Ucraina, au avertizat forţele aeriene ale Kievului marţi dimineaţă, iar alerta aeriană este în vigoare într-o mare parte a ţării, potrivit autorităţilor locale, la o zi după lovituri masive ale Rusiei asupra unor instalaţii energetice, scrie AFP, potrivit tvrinfo.ro.

ZFR

Alertele de raid aerian au răsunat în cea mai mare parte a nopții, începând cu ora 23.00. Sistemele de apărare ale regiunii Kiev au fost activate de mai multe ori pentru a respinge rachetele și dronele lansate de Rusia. Potrivit martorilor, au fost auzite cel puțin trei explozii în zona capitalei.

Nu se cunoaște pentru moment proporția exactă a atacurilor din această dimineață, dar forțele aeriene ucrainene au declarat că au fost lansate mai multe valuri de drone și că de pe aerodromurile rusești au decolat bombardiere strategice Tupolev 85 și avioane MiG-31.

„Forţele aeriene ucrainene confirmă decolarea mai multor (bombardiere) Tu-95ms de la baza aeriană Engels (sud-vestul Rusiei). Rachetele ar putea intra în spaţiul aerian ucrainean în aproximativ două ore”, au anunţat forţele aeriene ucrainene în jurul orei 04.00 (01.00 GMT), pe reţeaua de socializare Telegram, înainte de a raporta că şi drone de atac se îndreaptă spre ţară.

Pe de altă parte, două persoane au murit în cursul nopţii de luni spre marţi în districtul Krivoi Rog, centrul Ucrainei, a anunţat pe Telegram responsabilul local Evgeni Sitnicenko. Patru persoane au fost rănite și 5 civili sunt căutați sub dărâmături.

author-img_1

Svetlana Cojocaru

Reporter