Actualitate

Igor Grosu: „Din tot ce văd, noi nu lipsim de pe agenda României. Ajutorul oferit R. Moldova este continuu”

post-img
Igor Grosu, la Punctul pe AZi

Ajutorul României oferit Republicii Moldova este greu de evaluat și cuantificat. Asta pentru că susținerea României este continuă și are loc la diferite nivele, inclusiv local, guvernamental, instituțional, etc. Declarații în acest sens au fost făcute de președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu, în cadrul emisiunii Punctul pe AZi.

ZFR

„Din tot ce văd, din toate discuțiile pe care le am cu colegii români, noi nu lipsim de pe agenda României, la toate nivelurile: Parlament, Președinție, Guvern. România a fost și rămâne un avocat, dar un avocat gratuit”, spune Igor Grosu, care a făcut referire și la ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării, convocată la 19 septembrie la București, unde se va discuta inclusiv despre Republica Moldova. 

Speakerul Parlamentului a apreciat, în mod deosebit, investițiile României în sistemul educației din Republica Moldova: „Investiția în domeniul educației este cea mai corectă pe termen mediu și lung, chiar dacă e mai palpabilă o investiție într-un drum, de exemplu. Apreciez și o să apreciem în continuare investițiile în școlile din UTA Găgăuzia, din zona de sud. Eu consider că este o investiție foarte corectă. O judecăm după reacțiile și ecourile acestor investiții. Există cerere și dorință acolo. Asta bucură și mă bucur că colegii români au insistat și vin permanent cu astfel de noutăți bune. N-o să încetez niciodată să mulțumesc fraților noștri români pentru tot ajutorul pe care îl oferă”.

De asemenea, Igor Grosu a vorbit despre organizarea alegerilor din 20 octombrie peste hotarele Republicii Moldova: 

„Foarte mult mizăm, dar sunt siguri că vom fi ajutați în procesul de organizare a procesului electoral în România. Trebuie să recunosc că aici avem provocări mai mari, pentru că ai noștri în România nu sunt în diaspora, ei sunt acasă. Aici trebuie să vedem cum să ne mobilizăm mai bine, ca număr de secții, ca locații, ca să oferim șansa cât mai proximă pentru cetățenii noștri din România să vină la vot”, spune Igor Grosu. 

 Emisiunea Punctul pe AZi poate fi urmărită AICI

author-img_1

Lidia Gorka

Reporter