Sport

Tenismenul Radu Albot a fost învins în primul tur la US Open

video

Tenismenul Radu Albot nu a reușit surpriza pe tabloul principal de la US Open. Sportivul din Republica Moldova și-a încheiat parcursul la competiția de Mare Șlem, fiind învins, fără emoții, de Novak Djokovic, actualul deținător al trofeului și campion olimpic.

ZFR

În primele două seturi, Radu Albot a comis mai multe erori neforțate, lucru de care a profitat Novak Djokovic. Reprezentantul Republicii Moldova a cedat cinci servicii și s-a văzut învins, în ambele acte, cu 6 la 2. În a treia manșă, tenismenul de pe locul 138 mondial a jucat ceva mai bine și chiar a reușit un punct spectaculos spre deliciul publicului.


Totuși, actualul deținător al trofeului de la New York nu a ratat victoria și s-a impus, cu 6 la 4, punând punct meciului după puțin peste două ore de joc. Pentru Novak Djokovic a fost succesul cu numărul 78 pe arena "Artur Ashe", o performanță fără precedent.


NOVAK DJOKOVIC, tenismen: „Este cel mai mare stadion. Cu siguranță, cel mai tare din istoria sportului nostru. Sesiunile de noapte sunt cele mai frumoase din lume pe "Arthur Ashe", care a devenit și mai zgomotos de când a fost pus acoperișul. Atmosfera este electrică, e o energie incredibilă.”


În runda secundă a competiției de Mare Șlem, campionul olimpic și ocupantul locului secund în ierarhia ATP îl va întâlni pe conaționalul său, sârbul Laslo Djere. Cât despre Radu Albot, sportivul din Republica Moldova a părăsit turneul de la US Open, cu un cec în valoare de o sută de mii de dolari.

author-img_1

Redacția TVR Moldova

Reporter