Actualitate

Încă o victimă a virusului West Nile, în Republica Moldova

post-img
West Nile

Un nou caz de infecție cu Virusul West Nile la o pacientă revenită din Italia. Aceasta a fost internată la data de 7 octombrie la IMSP Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă”.

Probele prelevate ieri au confirmat prezența Virusului West Nile, iar cazul a fost raportat astăzi la Agenția Națională de Sănătate Publică.

Pacienta, care a prezentat febră timp de 10 zile înainte de internare, se află acum în stare febrilă și beneficiază de tratament simptomatic. Evoluția sa este monitorizată îndeaproape, starea fiind de gravitate medie, complicată cu meningită, dar sub controlul echipei medicale.

Medicii  reiterează importanța măsurilor de prevenție împotriva bolilor transmise de țânțari, în special pentru persoanele care călătoresc în zone afectate.

De menționat că acesta este al treilea caz de infecție cu virusul West Nile înregistrat în Republica Moldova. Anterior, doi bărbați au fost anunțați cu acest virus: unul în vârstă de 39 de ani  și altul de 54 de ani. Ambele cazuri sunt de import.

author-img_1

Lidia Gorka

Reporter