Social

Lecții gratuite de matematică pentru elevii claselor a 9-a în pregătirea examenelor de absolvire

video

Peste şase mii de copii de clasa a noua vor beneficia gratuit de lecţii suplimentare la matematică, în pregătirea examenelor de încheiere a gimnaziului. Decizia a fost anunțată astăzi de Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare, într-o şedinţă cu şefii direcțiilor de învățământ.

LILIA IVANOV director, Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare: „La începutul lunii martie, vom organiza o testare a candidaţilor pentru toţi copiii care sunt în clasa a noua.  Vor fi identificaţi copiii care au obţinut cele mai slabe rezultate şi vor fi organizate acele programe remediale. Se preconizează ca aceste programe remediale să aibă durata de 30 – 40 de ore, vă daţi seama că e în funcţie de nevoile copilului.  Vor fi profesorii şcolari cei care vor preda, iarăşi probabil că vor fi selectaţi conform anumitor criterii. ”


Iniţiativa va fi implementată pentru prima dată în şcolile din Republica Moldova, cu sprijinul Băncii Mondiale, şi este parte a proiectului "Îmbunătățirea calității educației". De asemenea, în noiembrie şi decembrie, profesorii care predau discipline de examen la clasa a noua de gimnaziu vor participa la cursuri de formare.

author-img_1

Redacția TVR Moldova

Reporter