Recomandări

Obiectiv Comun: Referendumul privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană

post-img
Obiectiv Comun
Sursa foto: TVR MOLDOVA

Pe 20 octombrie 2024, va fi organizat referendumul privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană. În articolul 3 al Tratatului UE se spune: „Uniunea Europeană urmărește să promoveze pacea, valorile sale și bunăstarea popoarelor sale”. Astfel, Republica Moldova are o oportunitate istorică aşteptată de 30 de ani. Integrarea europeană a Republicii Moldova este percepută de o mare parte a societății ca fiind singura cale viabilă pentru dezvoltarea țării și un element central în politica externă a țării noastre. Pe de altă parte, acest parcurs a fost blocat sau întârziat de diverse forțe politice și economice, atât interne, cât și externe, care se tem de impactul reformelor structurale pe care aderarea la Uniunea Europeană le-ar aduce ţării noastre. Înaintea referendumului din 20 octombrie 2024, în spațiul public circulă diverse mituri despre plebiscit și comunitatea europeană.

Despre scopul şi importanța referendumului privind aderarea la UE discutăm astăzi la Obiectiv Comun. Invitaţii ediţiei sunt: EUGEN MURAVSCHI - expert politici publice WatchDog; PETRU MACOVEI - director Asociaţia Presei Independente; ALEXANDRU ZGARDAN - expert asociat Expert-Grup București. Realizator - Elena Guțu, producător - Ana Iacub.

Emisiunea Obiectiv Comun este difuzată de luni până vineri, începând cu ora 17.00, şi poate fi urmărită pe TVR MOLDOVA, dar şi online pe pagina de Facebook.

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter