Social

Bărbatul infectat cu virusul West Nile a fost tratat și externat

post-img
Spital

Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă” a anunțat astăzi că pacientul, în vârstă de 49 de ani, infectat cu virusul West Nile a fost externat, comunică MOLDPRES.

ZFR

Potrivit sursei citate, pacientul care revenise din Italia a fost internat în secția de Terapie Intensivă a spitalului între 7 și 23 august. Pe lângă infecția cu virusul West Nile, pacientul a fost diagnosticat și cu leptospiroză, o altă afecțiune gravă. Cele două infecții au evoluat concomitent, afectând multiple organe și sisteme ale corpului, inclusiv sistemul nervos, digestiv, renal, osteo-articular și de coagulare.

După aproape două săptămâni de îngrijiri intensive, starea de sănătate a pacientului s-a îmbunătățit considerabil, iar astăzi acesta a fost externat vindecat.

Specialiștii anunță că virusul West Nile se transmite doar prin înțepătura unui țânțar infectat, dar nu şi de la om la om. Probabilitatea ca cineva să se îmbolnăvească de la o singură înțepătură este redusă. De obicei, virusul se manifestă prin simptome similare cu gripa: oboseală, slăbiciune musculară, febră şi durere intensă de cap, erupţii cutanate pe piept.

Medici vin cu următoarele recomandări în scopul protejării împotriva infectării cu virusul West Nile: evitarea expunerii la țânțari; purtați haine de culori deschise, cu mâneci lungi, pantaloni și șosete înalte, mai ales seara; utilizarea substanțelor care resping țânțarii; utilizarea substanțelor insecticide în locuință; montarea plaselor antițânțar la geamuri și uși.


 

author-img_1

Cristian Sava

Reporter