Actualitate

Maia Sandu, încă un mesaj de Ziua Independenței. „Azi vă doresc un lucru: să credeți în Moldova”

post-img
Maia Sandu, președintele Republicii Moldova

Președintele Republicii Moldova a postat pe final de zi, încă un mesaj dedicat cetățenilor, cu ocazia celor 33 de ani de independență ai țării. Maia Sandu îndeamnă oamenii să observe și să descopere fiecare lucru bun înfăptuit în R. Moldova sau de cetățenii acestei țări și să se mândrească cu țara în care trăiesc. „S-o vedem frumoasă și atunci o vom face frumoasă”, spune Maia Sandu.

ZFR

 „De 33 de ani, Moldova își construiește propriul destin. În 1989, neamul nostru s-a adunat în Piața Marii Adunări Naționale și a cerut libertate, independență, grafie latină și dreptul la autodeterminare, iar peste 2 ani a fost votată Declarația de Independență. Le datorăm recunoștință celor care și-au făcut datoria și s-au îngrijit de soarta Moldovei. 

Noi, la rândul nostru avem responsabilitate în fața celor care vin după noi”, spune Maia Sandu într-un video postat pe rețelele de socializare. 

Președintele mai spune că astăzi, de Ziua Independenței, e ziua potrivită să ne întrebăm cu toții care vrem să fie povestea Moldovei:  „Pentru că noi suntem cei care o scriem. Penița este la noi. S-o scriem împreună cu dragoste și mândrie. Noi, cei care ne naștem în Moldova, nu suntem mai buni sau mai răi decât alte popoare. Poate am avut o cale mai grea sau uneori soarta a fost potrivnică. Dar stă în puterile noastre să găsim și să celebrăm ce avem mai bun”. 

De asemenea, Maia Sandu sugerează oamenilor, indiferent unde s-ar afla, să vorbească despre Moldova și oamenii ei cu mândrie, să vorbească „despre sportivii și artiștii noștri, despre elevii noștri, despre sarmalele și plăcintele noastre, despre prispa casei părintești, despre omenie, dansul popular”.

„Azi vă doresc un lucru: să credeți în Moldova, în țara noastră. La Mulți ani, Moldova”, își încheie Maia Sandu mesajul. 

author-img_1

Lidia Gorka

Reporter