Recomandări

Începerea negocierilor de aderare la UE, în discuţii la Punctul pe Azi

post-img
Începerea negocierilor de aderare la UE, în discuţii la Punctul pe Azi

Moment istoric pentru Republica Moldova la Luxembourg. O delegaţie a Guvernului, în frunte cu premierul Dorin Recean, se află la Luxembourg pentru a da start oficial negocierilor de aderare la UE. Acest moment survine la doi ani de la obținerea statutului de ţară candidată la UE. Preşedinția belgiană a UE convoacă astăzi primele conferințe interguvernamentale cu Republica Moldova şi Ucraina. Din delegație fac parte negociatoarea șefă pentru aderarea la UE, vicepremierul Cristina Gherasimov, ministrul de Externe, Mihai Popșoi, ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării, Dumitru Alaiba, ministrul Agriculturii, Vladimir Bolea, ministrul Justiției, Veronica Mihailov-Moraru, ministrul Educației, Dan Perciun și ministrul Infrastructurii, Andrei Spînu.

Jurnalistul Mădălin Necşuţu va dezbate subiectul ci invitaţii săi: directorul executiv IPIS, Vladislav Kulminski şi Mihai Mogâldea, director adjunct IPRE.

Emisiunea este difuzată de luni până vineri, începând cu ora 19.00, şi poate fi urmărită pe TVR MOLDOVA, online pe pagina de Facebook dar și pe YouTube

author-img_1

Iuliana Adiaconiței

Reporter