Economic

Anca Dragu: Utilizarea cardurilor ruseşti "MIR" pe teritoriul Republicii Moldova este ilegală

Anca Dragu: Utilizarea cardurilor ruseşti "MIR" pe teritoriul Republicii Moldova este ilegală

Utilizarea cardurilor ruseşti "MIR" pe teritoriul Republicii Moldova este ilegală şi are consecinţe penale, a declarat Anca Dragu, guvernatorul Băncii Naţionale a Moldovei, la un post privat de televiziune.

De altfel, pe teritoriul ţării aflat sub controlul autorităţilor constituţionale, aceste mijloace de plată nu sunt funcţionale şi nu se pot  face transferuri financiare prin intermediul lor. Iar informaţiile potrivit cărora oamenii au primit deja bani prin acest sistem sunt doar parte a unui război informaţional, a mai spus Dragu.

Guvernatorul BNM a atenţionat că tranzacțiile prin intermediul acestor mijloace electronice sunt investigate de serviciile specializate.

Reamintim că, în martie, la revenirea din Federaţia Rusă, Evghenia Guţul, başcanul de la Comrat, a promis găgăuzilor că vor putea primi astfel bani în plus la salarii și pensii de la așa-zişi "sponsori".

Dar la începutul lunii iunie, procurorul general Ion Munteanu a declarat că aceste carduri nu sunt funcţionale în Republica Moldova.

author-img_1

Cristian Sava

Reporter