Justiție

Consilierul municipal al Partidului Socialiştilor din Bălţi, Maxim Moroșan a fost plasat în arest prevenit

Consilierul municipal al Partidului Socialiştilor din Bălţi, Maxim Moroșan a fost plasat în arest prevenit

Cei doi bărbaţi fugiţi peste hotare în urma scandalului violent dintr-un restaurant din Bălţi s-au predat poliţiei şi au fost reţinuţi pentru 72 de ore. Aseară, Maxim Moroşan, consilier municipal al Partidului Socialiştilor din Bălţi, protagonist în acelaşi scandal, a fost plasat în arest preventiv 30 de zile. Pe numele său a fost deschis un dosar penal pentru huliganism şi riscă până la cinci ani de puşcărie. Tot în arest preventiv au ajuns şi alţi trei scandalagii.

Doi scandalagii implicaţi în bătaia de la Bălţi, din 26 iunie, au fugit peste hotare imediat după incidentul deosebit de grav. Ei au revenit, însă, în ţară şi s-au predat organelor de drept, fiind reţinuţi 72 de ore pentru huliganism. Aseară târziu, magistraţii Judecătorii Bălţi au admis solicitarea procurorilor care au cerut arest preventiv 30 de zile pe numele consilierului socialist Maxim Moroşan, în acelaşi dosar penal pentru huliganism. La ieşirea din Judecătoria Bălţi, Moroşan nu a recunoscut faptele care i se incriminează şi a dat de înţeles că în spatele incidentului ar sta o comandă politică.


MAXIM LEBENDINSCHI avocat: „Cu privire la circumstanţele întâmplate vom încerca să le dezbatem pe parcursul organelor de urmărire penală. Am încercat să demonstrăm că clienţii noştri nu sunt persoane care reprezintă pericol pentru societate”


Procurorul de caz a refuzat să discute cu presa. Contactat de TVR MOLDOVA, serviciul de presă al Procuraturii Generale nu a răspuns la telefon pentru a oferi punctul de Vedere al acuzării în acest caz. Vă reamintim că totul s-a întâmplat pe 26 iunie, într-un local din Bălţi. Din motive pe care ancheta le va scoate la iveală, între două grupuri de bărbaţi a izbucnit un scandal ce a degenerat rapid într-o bataie. Într-unul din cele două grupuri era şi Maxim Moroşan, consilier al Partidului Socialiştilor din Bălţi. Conflictul s-a mutat, apoi, în stradă, iar un bărbat de 43 de ani a fost rănit şi a ajuns la spital. 


Reprezentanţii Partidului Socialiştilor susţin că în spatele acestui incident ar sta liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, dar această formaţiune politică a respins acuzaţiile. La alegerile locale din 2023, Maxim Moroşan a candidat la funcția de primar al municipiului Bălți dar a ajuns consilier local. El are interdicție de intrare în România pentru că ar reprezenta o amenințare la adresa securității statului. 


 În cazul în care vor fi găsiți vinovati, atât Moroșan cât și ceilalți scandalagii riscă până la cinci ani de închisoare.

author-img_1

Iuliana Adiaconiței

Reporter