Justiție

Consilierul Partidului Socialiştilor din Bălţi, Maxim Moroşan, a ajuns după gratii pentru huliganism

Consilierul Partidului Socialiştilor din Bălţi, Maxim Moroşan, a ajuns după gratii pentru huliganism

Consilierul Partidului Socialiştilor din Bălţi, Maxim Moroşan, a ajuns după gratii pentru huliganism după ce a fost implicat intr-un scandal violent într-un local din municipiul Bălţi. Poliţia a reţinut patru indivizi din cei 6 participanti la bătaie. Socialiştii sustin că în spatele provocărilor ar sta conducerea Partidului Nostru.

Potrivit Poliţiei, scandalul s-a declansat pe 26 iunie, când două persoane au agresat un alt bărbat în apropierea localului. A doua zi, victima şi agresorii si-au dat întâlnire în acelaşi loc unde s-a iscat bătaia.


Un barbat a ajuns la spital. Deocamdată, nu se cunoaşte motivul scandalului.


MARIAN BURLACU şef-adjunct, Inspectoratul de Poliţie Bălţi:  „În urma unor discuţii aprinse s-au luat la pumni în prezenţa şi sub privirile publicului prezent în acel local. În urma altercaţiilor, Inpsectoratul de Poliţie Bălţi a iniţiat două cause penale.”


În cazul în care vor fi găsiți vinovati, socialistul Maxim Moroșan, și ceilalți scandalagii, riscă până la cinci ani de închisoare. Partidul Socialiştilor a comentat incidentul.


COMUNICATUL PARTIDULUI SOCIALIŞTILOR

"În spatele acestei provocări se află personal Renato Usatîi și primarul lui, din Bălți. Anterior, la adresa lui Maxim Moroșan au fost lansate amenințări și i s-a cerut să părăsească orașul Bălți și să se retragă din politică. De menționat este faptul că această operațiune specială a fost desfășurată de Usatîi în coordonare cu oamenii săi din organele de drept".


COMUNICATUL PARTIDULUI NOSTRU

"Nu ne-a mirat ce s-a întâmplat în cazul violențelor de la Bălți cu implicarea lui Maxim Moroșan. Nu înțelegem de ce se miră Dodon odată ce a acceptat să-l facă lider al PSRM la Bălți pe unul dintre soldații lui Karamalak (Bulgaru). El trebuia să înțeleagă că astfel de acțiuni reprezintă modul lor de viață".


Contactat de TVR MOLDOVA, primarul din Bălţi, Alexand Petcov, a declarat că nu comentează acuzaţiile apărute în spaţiul public. Iar Renato Usatîi avea telefonul deconectat. La alegerile locale din 2023, Maxim Moroşan a fost candidat la funcția de primar al municipiului Bălți. A ajuns doar consilier și are interdicție de intrare în România pentru că ar reprezenta o amenințare la adresa securității statului.

author-img_1

Iuliana Adiaconiței

Reporter