Social

47 de absolvenţi de liceu din Republica Moldova au luat 10 pe linie la bacalaureat. Povestea unei tinere din Soroca cu un astfel de rezultat

47 de absolvenţi de liceu din Republica Moldova au luat 10 pe linie la bacalaureat. Povestea unei tinere din Soroca cu un astfel de rezultat

47 de absolvenţi de liceu din Republica Moldova au luat 10 pe linie la examenele de bacalaureat, în acest an. Printre ei e şi Iana Gherman, de la Liceul "Constatin Stere" din Soroca. Tânără, cu rezultate impresionante, mai are un motiv de bucurie - e deja studentă la o universitate din Franţa.

IANA GHERMAN, absolventă: „Când am văzut rezultatul meu, eram chiar şocată nu-mi venea a crede pentru primele câteva minute. După asta am înţeles că este ceea ce îmi doream eu foarte mult. Chiar vroiam să am media 10 la bacalaureat”.

Iana este absolventa Liceului Teoretic "Constatin Stere" din Soroca. A studiat într-o clasă francofonă, cu profil real, iar rezultatele de la examenele de Bacalaureat sunt rodul muncii sale.

IANA GHERMAN, absolventă: „Mi s-a dat uşor, materia de liceu. Depuneam efort ca să învăţ, îmi făceam temele. Studiam”.

Deşi a fost o elevă străduitoare şi a participat la mai multe olimpiade şi concursuri naţionale şi internaţionale, tânără recunoaşte că, pe lângă studii, şi-a făcut timp şi pentru distracţii. Are o mulţime de prieteni care au încurajat-o mereu. Şi părinţii au susţinut-o.

OLGA GHERMAN, mama: „Noi de la cinci ani am început cu dansurile. Noi am absolvit şcoala muzicală, şapte ani. După şcoala muzicală noi participăm şi la baschet. - Cum v-a prins vestea că e singura elevă din Soroca cu zece pe linie? - Oi, ceva extraordinar. Am fost pregătiţi, dar am fost miraţi, bravo!!”.

Profesorii liceului unde a studiat Iana sunt mândri de succcesele discipolei.

VASILE BAȘ, director, Liceul Teoretic "Constantin Stere", Soroca: „Ceea ce vedem noi astăzi în Iana, aceasta îmbină toţi aceşti trei factori de decizie. Părinţii, eleva care a muncit şi cadrele didactice care au depus efort ca ea să ajungă la un aşa nivel”.

Proaspătă absolventă de liceu, Iana e deja studentă la o universitate din Franţa.

Tânăra visează să devină specialistă în inginerie chimică.

47 de elevi au obţinut în acest an 10 pe linie la bacalaureat, cu 17 mai mulţi faţă de sesiunea de bază de anul trecut.

author-img_1

Cristian Sava

Reporter