Actualitate

VIDEO. Dorin Recean, despre vizita președinților țărilor baltice: Este un semn că suntem o familie

VIDEO. Dorin Recean, despre vizita președinților țărilor baltice: Este un semn că suntem o familie

Vizita celor trei președinți ai Lituaniei, Estoniei și Letoniei la Chișinău reprezintă un simbol puternic de solidaritate, iar țările baltice sunt o sursă de inspirație pentru Republica Moldova. Declarații în acest sens au fost făcute de premierul Dorin Recean, care a susținut o conferință de presă alături de cei trei președinți: Gitanas Nausėda, Alar Karis și Edgars Rinkēvičs.

ZFR

Ziua Independenței este ziua în care ne amintim „cât de puternic este visul nostru comun: un viitor în pace, prosperitate și demnitate”, a declarat premierul în debutul conferinței.

„Pe drumul nostru spre o viață mai bună, nu suntem singuri. Avem prieteni adevărați care ne susțin și ne arata ca viitorul stă în mâinile noastre. Astăzi, prietenii noștri sunt alături de noi.

Vizita lor este un semn că suntem o familie, iar familia și prietenii se vizitează în momentele importante precum astăzi”, a declarat Dorin Recean.

Potrivit premierului țările baltice sunt o sursă de inspirație pentru noi. „Ele au luptat pentru libertate și viitor european”, a subliniat premierul.

Dorin Recean a mai mulțumit președinților celor trei țări pentru semnarea Declarației privind parcursul european al Republicii Moldova. Potrivit premierului, acest lucru este nu doar un simbol puternic, ci și „un simbol al solidarității pe care o primim din partea Estoniei, Letoniei și Lituaniei”.

author-img_1

Lidia Gorka

Reporter