Actualitate

UPDATE/LIVE. Maia Sandu: UE a fost și este alături de noi, ajutându-ne să devenim mai puternici, mai rezistenți

post-img
Ursula von der Leyen și Maia Sandu

„Pentru noi Uniunea Europeană nu este doar un partener economic important, dar este o adevărată familie a păcii și securității, iar noi lucrăm neobosit pentru a face parte din această familie”, declarația a fost făcută de președinta Republicii Moldova în cadrul briefingului susținut alături de președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Maia Sandu a declarat că apropierea de UE înseamnă beneficii concrete pentru cetățenii Republicii Moldova: „Sprijinul UE, prin eliminarea temporară a taxelor vamale pentru 7 produse agricole din Republica Moldova ne-a permis sa devenim anul trecut principalul exportator de prune pe piața UE. Peste 65% din produsele moldovenești ajung astăzi în Europa, demonstrând clar unde este interesul economic al țării noastre”.

„Ați fost alături de noi în cele mai complicate perioade. Când Republica Moldova se confrunta cu criza energetică, UE statele membre ne-au ajutat sa asiguram lumină și căldură în casele noastre. Cu ajutorul UE, sute familii din Republica Moldova au beneficiat de compensații pentru energia termică. Pe fundalul incertitudinilor regionale, cauzat de războiul devastator purtat de Rusia împotriva Ucrainei, care afectează și securitate a noastră, UE a fost și alături de noi, ajutându-ne să devenim mai puternici, mai rezistenți, inclusiv prin intermediul instrumentului european pentru pace, misiunii de parteneriat și a mecanismului de protecție civilă”, a mai spus Maia Sandu.

De asemenea, Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene, a declarat că este întotdeauna bucuroasă să se afle la Chișinău: „Simt cum bate aici pulsul european”.

Citește și: Președinta Comisiei Europene: „Vom investi 1,8 miliarde euro în economia Republicii Moldova, în următorii trei ani”

Ursula von der Leyen îndeamnă cetățenii R. Moldova să iasă la vot pe 20 octombrie. „Voi sunteți cei care decideți”

author-img_1

Lidia Gorka

Reporter