Actualitate

Ursula von der Leyen îndeamnă cetățenii R. Moldova să iasă la vot pe 20 octombrie. „Voi sunteți cei care decideți”

post-img
Ursula von der Leyen

În contextul alegerilor și referendumului din 20 octombrie, președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a îndemnat cetățenii Republicii Moldova să iasă la vot, pentru a decide viitorul țării. Aceasta a opinat, în cadrul unui briefing de presă susținut alături de președinta Maia Sandu, că locul Republicii Moldova este în Uniunea Europeană, subliniind angajamentul autorităților pentru parcursul european al Republicii Moldova.

 „Foarte curând cetățenii se vor întâlni la secțiile de votare pentru a decide viitorul Republicii Moldova și a Constituției. Eu încurajez cetățenii să facă uz de acest vot și să își exprime libera alegere. Voi moldovenii sunteți cei care decideți, este alegerea suverană a voastră ce să faceți cu țara dumneavoastră. Nimeni nu poate interveni în această alegere. Eu, ca și președintă a Comisiei Europene, cred că locul R. Moldova se află în UE. Deoarece ați obținut statutul de stat candidat, ați înregistrat un progres remarcabil, ați intensificat lupta împotriva corupției, ați muncit asiduu pentru a elimina oligarhia din economia și societatea dumneavoastră. Toate acestea demonstrează atașamentului pentru valorile noastre comune, valori care reprezintă respect față de democrație, statul de drept și supremația legii”, a declarat Ursula von der Leyen.

De asemenea, în cadrul aceluiași briefing, Ursula von der Leyen a anunțat un sprijin în valoare de 1,8 miliarde de euro, pentru Republica Moldova, în următorii 3 ani: Președinta Comisiei Europene: „Vom investi 1,8 miliarde euro în economia Republicii Moldova, în următorii trei ani”

Amintim, președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, se află într-o vizită oficială în Republica Moldova. 

Citește și: 

 Maia Sandu: UE a fost și alături de noi, ajutându-ne să devenim mai puternici, mai rezistenți

Briefingul poate fi urmărit în întregime mai jos: 

author-img_1

Lidia Gorka

Reporter