Justiție

Un bărbat a fost condamnat la închisoare, după ce a sechestrat o minoră pentru a o exploata sexual

post-img
condamnare

Un bărbat în vârstă de 63 de ani a fost condamnat la 12 ani de închisoare cu executare în penitenciar de tip închis, fiind recunoscut vinovat pentru trafic de copii (art.206 alin.(2) lit.a) din Codul penal).

Potrivit învinuirii înaintate de procurori, în februarie 2022, inculpatul, a identificat o minoră de 17 ani, în zona Pieței Centrale, pe care a forțat-o să meargă cu el în afara orașului. Acesta a adăpostit-o la domiciliul său, amplasat într-un sat din centrul țării, sub pretextul ca o va ajuta să îngrijească de mama ei, care era bolnavă.

Bărbatul însă a ținut captivă fata timp de câteva zile. Potrivit declarațiilor victimei minore, bărbatul o bătea zilnic și o impunea să întrețină rapoarte sexuale. Fata a încercat să fugă a treia zi, dar a fost prinsă de inculpat și a fost din nou încuiată în casa lui.  A reușit să evadeze când a făcut rost de telefonul mobil al inculpatului. Fata a scris mamei sale (a victimei) un mesaj pe rețelele sociale, iar femeia a alertat poliția.  

Procurorii au calificat fapta infracțională a inculpatului drept trafic de copii  (art.206 alin.(2) lit.a) din Codul penal).

Printr-o sentință recent emisă, inculpatul a fost recunoscut vinovat pentru infracțiunea de care a fost acuzat. Instanța i-a stabilit pedeapsa sub formă de închisoare pe un termen de 12 ani cu executare în penitenciar de tip închis.

Sentința este cu drept de apel.


Notă: Persoana acuzată de săvârșirea unei infracțiuni este prezumată nevinovată atâta timp cât vinovăția sa nu va fi constatată printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă.

author-img_1

Lidia Gorka

Reporter