Actualitate

Viktor Orban: Președinția maghiară propune ca, până la sfârșitul anului, Bulgaria și România să adere pe deplin la spațiul Schengen

video

România trebuie să între în Spațiul Schengen până la sfârșitul acestui an. Aceasta a fost solicitarea primului ministru maghiar, Viktor Orban, în plenul Parlamentului European reunit la Strasbourg, transmite TVR Info.

Viktor Orban, premierul Ungariei: Când am răspuns la criza din 2008, o discuție importantă a avut loc la summiturile țărilor din zona euro, acesta a fost un exemplu de succes de cooperare. Și asta a condus la introducerea unei convenții internaționale în 2012. Și acum ne confruntăm cu o criză similară. Deci avem nevoie de un angajament politic similar. Summiturile Schengen. Și apoi trebuie să instituționalizăm asta printr-un acord internațional. Președinția maghiară nu propune doar, doamnă președintă, să consolidăm spațiul Schengen. Președinția maghiară mai propune ca până la sfârșitul anului, Bulgaria și România să adere pe deplin în spațiul Schengen.

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter