Sport

Naționala de fotbal pe plajă a Republicii Moldova, eliminată din calificările Campionatului Mondial din 2025

Naționala de fotbal pe plajă a Republicii Moldova, eliminată din calificările Campionatului Mondial din 2025

Naționala de fotbal pe plajă a Republicii Moldova și-a încheiat astăzi parcursul în preliminariile Campionatului Mondial din 2025. "Tricolorii" au fost învinși dramatic de reprezentativa similară a Danemarcei, în optimile de finală ale turneului de calificare.

La doar câteva secunde de la fluierul de start, naționala Republicii Moldova a încasat un gol de la Casper Dorph, care a bifat un șut perfect de la mare distanță. Peste câteva minute, "tricolorii" au reușit să întoarcă scorul în favoarea lor, prin Alexandru Sîrghi și Grigore Cojocaru. Și-a spus cuvântul și reprezentativa Danemarcei, care a marcat de două ori, fiind deja în avantaj pe tabela de scor. Băieții antrenați de Ruslan Pernai au restabilit, totuși, egalitatea, după ce același Grigore Cojocaru a expediat încă o dată mingea în plasă.

Timpul regulamentar s-a încheiat cu trei goluri înscrise de ambele tabere, așa că soarta confruntării a fost decisă în prelungiri, unde Danemarca a dat lovitura. Carl Oscar Wegeberg a transformat o lovitură de pedeapsă și a calificat selecționata țării sale în runda următoarea a competiției.

Pentru "tricolori", însă, această înfrângere dramatică a reprezentat finalul de drum în preliminariile pentru Campionatul Mondial din 2025. Turneul final este programat în luna mai a anului viitor și va fi găzduit de țara africană Seychelles.

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter