Cultură

Parohia Roșcani din raionul Anenii Noi și-a sărbătorit hramul

Parohia Roșcani din raionul Anenii Noi

După calendarul neîndreptat, în ziua de 9 octombrie, Biserica Ortodoxă îl cinsteşte pe Sfântul Ioan Teologul. Cu acest prilej, Preasfințitul Părinte Veniamin, Episcopul Basarabiei de Sud, a săvârșit Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi în biserica “Sfântul Ioan Teologul” din satul Roşcani, raionul Anenii noi, care și-a sărbătorit ocrotitorul.

PREASFINŢITUL PĂRINTE VENIAMIN, Episcopul Basarabiei de Sud: Ierarhul a fost primit cu multă bucurie și căldură de către comunitatea din satul Roşcani care de curând a aderat sub omoforul Episcopiei Basarabiei de Sud.


PREASFINŢITUL PĂRINTE VENIAMIN, Episcopul Basarabiei de Sud: La finalul Sfintei Liturghii, Ierarhul i-a oferit preotului paroh Igor Chelea, ordinul eparhial pentru clerici - Sf. M. Mc. Ioan cel Nou. Gimnaziului din localitate și Primăriei, le-a dăruit mai multe biblii, iar credincioșilor iconiţe.


CONSTANTIN MORARI, Primar satul Roşcani, Anenii Noi: Preotul paroh a primit din partea consiliului local o diplomă de apreciere, întrucât de curând a aniversat 25 de ani de slujire preoțească. 


MIRCEA-THEODOR BRAIŢI, Primar comuna Buteni, judeţul Arad: La Sfânta Liturghie a participat şi primarul comunei Buteni, județ Arad, localitate înfrățită cu Roșcani, care s-a arătat plăcut surprins de omenia, tradițiile și ospitalitatea celor din Basarabia, promițând mai multe proiecte care se vor desfășura în parteneriat.


La hram au participat și elevi ai școlii din localitate, care după rânduiala de înconjurare a bisericii, au interpretat câteva cântări.

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter