Social

Cetățeni din R. Moldova, cu carduri MIR, băgați în datorii de Ilan Șor

Cetățeni din R. Moldova, cu carduri MIR, băgați în datorii de Ilan Șor

Ministerul de Interne al Republicii Moldova confirmă că mai mulţi cetăţeni au devenit victime ale unei scheme frauduloase după ce au primit de la o bancă din Rusia carduri MIR, împărţite de susţinătorii lui Şor.

ADRIAN EFROS ministrul Afacerilor Interne al Republicii Moldova: Noi am înregistrat foarte multe apeluri la 112, prin care cetățenii Republicii Moldova denunță astfel de cazuri și circumstanțele în care au fost atrași în această schemă criminală. Ei depun depoziții foarte clare, indicând cine și prin ce metode au fost implicați, având și probe video sau fotografii, screen shot-uri. Investigăm cu foarte mare atenție fiecare caz."

Jurnaliștii deschide.md au scris că mai mulţi susținători ai blocului "Victoria" s-au trezit cu datorii pe care urmează să le achite băncii ruse Promsveazbank. 


Potrivit mesajelor publicate de postalul de ştiri, aceștia au fost informați că, începând cu luna noiembrie, trebuie să ramburseze un credit obținut anterior. Promsveazbank, aflată sub sancțiuni internaționale, este utilizată de gruparea "ȘOR" și așa-zisa organizație "Eurasia", în spatele căreea se află serviciile speciale ruse, pentru a crea cardurile MIR, eliberate masiv cetățenilor Republicii Moldova cu scopul de a-i corupe.

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter