Social

Primul producător din Republica Moldova a obținut dreptul de a exporta ouă de consum pe piața din Uniunea Europeană

post-img
imagine

Uniunea Europeană (UE) deschide larg ușile pentru producătorii din Republica Moldova, care se aliniază cerințelor sanitar-veterinare. Astfel, ANSA informează că Republica Moldova a obținut dreptul de a exporta produse avicole în Comunitatea Europeană, iar la data de 08 octombrie 2024, primul producător de ouă de consum (categoria A), din țară, a fost listat cu dreptul de a-și exporta produsul pe piața UE.

„Pe parcursul ultimilor doi ani, inspectorii ANSA, în cadrul controalelor oficiale, au evaluat și au oferit recomandări producătorilor de ouă pentru îmbunătățirea sistemului de creștere și întreținere a găinilor ouătoare. Acestea au stat la baza modernizării unităților de producere și a centrelor de colectare, marcare și ambalare a ouălor, ” se menționează în comunicatul agenției. 

Astfel, primul operator care a ținut cont și s-a aliniat la standardele riguroase ale UE, a primit dreptul de a exporta ouă pe piața unică europeană. În rezultat, consumatorii din R. Moldova, dar și consumatorii europeni vor avea acces la produse alimentare basarabene inofensive și calitative.

Condițiile privind exportul de ouă și a produselor din ouă destinate consumului uman în UE, pot fi vizualizate aici:

https://ansa.gov.md/uploads/files/Informatii%20publice/2022/DSVSCPOA/BROSURA%20OUA%20RO%2010_08.pdf

author-img_1

Iuliana Adiaconiței

Reporter