Politic

Premierul Dorin Recean: „UE investește 1,8 miliarde de euro în drumuri, spitale și apă de calitate pentru Moldova”

post-img
imagine

Președinta Comisiei Europene, a anunțat astăzi un pachet de ajutor financiar pentru Republica Moldova, în valoare de 1,8 miliarde de euro. „Uniunea Europeană este alături de Republica Moldova printr-un sprijin nou fără precedent - Planul de Creștere Economică, ” a spus premierul Dorin Recean.

Planul, elaborat de Guvernul Republicii Moldova, vizează dezvoltarea economică, modernizarea infrastructurii și îmbunătățirea condițiilor de viață pentru cetățeni. Premierul Dorin Recean a subliniat importanța acestui sprijin european, menționând că fondurile vor fi utilizate pentru investiții esențiale, cum ar fi construcția a două spitale moderne în orașele Cahul și Bălți, îmbunătățirea drumurilor, asigurarea securității energetice și furnizarea accesului la apă de calitate pentru peste un milion de persoane.

„Este cel mai mare pachet de ajutor financiar oferit Moldovei de către UE de la obținerea independenței încoace, în valoare de 1,8 miliarde de euro.

Acest plan, elaborat de Guvernul Republicii Moldova, reprezintă viziunea noastră de creștere economică, dezvoltare a infrastructurii și modernizare continuă a țării noastre.

Cu suportul Uniunii Europene, vom investi în drumuri, vom construi două spitale moderne, la Cahul și Bălți, vom asigura securitatea energetică a țării și vom oferi accesul la apă de calitate pentru peste un milion de persoane.

Sunt proiecte concrete prin care oferim o viață mai bună tuturor cetățenilor și care ne vor ajuta să fim mai pregătiți de aderarea la Uniunea Europeană”, a menționat premierul Dorin Recean. 

author-img_1

Iuliana Adiaconiței

Reporter