Sport

Rafael Nadal şi-a anunţat retragerea din tenisul profesionist. Va juca ultima oară la finala Cupei Davis

video

Legendarul jucător spaniol Rafael Nadal şi-a anunţat, joi, retragerea din tenisul profesionist, după ce în ultimii ani nu s-a mai ridicat la nivelul său obişnuit din cauza accidentărilor.

În vârstă de 38 de ani, cel supranumit „regele zgurii”, va juca ultima oară pentru Spania la finala Cupei Davis din noiembrie, de la Malaga, potrivit TVR Info.

Nadal, câştigător a 22 de titluri de Mare Şlem, a anunțat că ultima competiţie din carieră va fi turneul final al Cupei Davis, care va avea loc la Malaga între 19 şi 24 noiembrie.

Sunt aici pentru a vă spune că părăsesc tenisul profesionist. Realitatea este că au fost niște ani dificili, în special ultimii doi. Nu cred că am fost capabil să joc fără limitări”, a declarat Nadal (38 ani) într-un clip video postat pe platforma X. El a adăugat că este ”entuziast” la ideea că va disputa turneul final al Cupei Davis în ţara sa.

Postarea de pe Twitter este însoțită de mesajul „Mulțumesc mult tuturor„, scris în mai multe limbi.

În ultimii ani, campionul spaniol a jucat tot mai puțin, din cauza accidentărilor.

Anul acesta, Nadal a fost eliminat în primul tur la Roland Garros, turneul său favorit, pe care l-a câștigat de 14 ori în carieră, un record absolut, și unde are, de altfel, o statuie.

Rafael Nadal este unul dintre cei mai mari jucători de tenis din toate timpurile. A fost numărul 1 mondial și a câștigat 92 de titluri ATP la simplu, inclusiv 36 de titluri Masters, dintre care 63 pe zgură. Are o medalie olimpică de aur și este unul dintre cei trei jucători de tenis bărbați care au reușit Golden Slam la simplu (toate cele 4 turnee de Mare Șlem câștigate într-un an). Are 81 de victorii consecutive pe zgură, ceea ce constituie cea mai lungă serie de victorii pe o singură suprafață din Era Open.

În clipul video postat pe rețeaua X vorbește și despre cei doi mari rivali, dar și prieteni ai săi, Roger Federer și Novak Djokovic.

De altfel, rivalitatea cu Roger Federer, numită de fani Fedal, nume dat meciurilor directe dintre cei doi, este una dintre cele mai frumoase din tenis. Imaginile cu Rafa Nadal și Roger Federer în lacrimi, la meciul de retragere al lui Federer, la Laver Cup 2022, au făcut de altfel înconjurul lumii.

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter