Social

Peste 400 de locuri de muncă sunt ofertate la cea de-a doua ediție a Târgului de Cariere

video

Târgul de Cariere, este evenimentul dedicat tuturor celor interesați de o carieră în serviciul public: studenți, persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, și nu numai. Peste 400 de locuri de muncă sunt oferite de instituții publice, ministere, Cancelaria de Stat, agenții și inspectorate. Toate aceste oportunități pot fi găsite și pe platforma cariere.gov.md, informează purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă.

Funcționarii din direcțiile de resurse umane sunt prezenți pentru a oferi detalii despre salarizare, condițiile de angajare și avantajele unei cariere în cadrul Guvernului Republicii Moldova. Aceasta este echipa care va contribui la construirea Moldovei Europene, dezvoltând politicile publice.

Evenimentul promovează, de asemenea, programele de stagii plătite, o inițiativă inovativă a Guvernului, care oferă burse de 3.000 de lei pentru tineri eligibili. Aceste stagii pot duce ulterior la angajare fără concursuri.

Târgul de Cariere este o oportunitate excelentă pentru cetățeni de a primi răspunsuri la întrebări legate de angajare și de a interacționa direct cu reprezentanții instituțiilor publice. Cele mai frecvente întrebări sunt legate de eligibilitate: candidații trebuie să fie cetățeni ai Republicii Moldova, să vorbească limba română și să dețină o diplomă de licență, master sau specializare în domeniul pentru care aplică.

author-img_1

Iuliana Adiaconiței

Reporter