Economic

Tendințe și perspective în evoluția pieței de capital din R. Moldova. Daniela Maior Șerban, președintele ARIR: Există interesul de a investi

Conexiuni Economice

Daniela Maior Șerban, președintele Asociației Române pentru Relația cu Investitorii (ARIR) a vorbit în cadrul emisiunii „Conexiuni Economice”, de la TVR MOLDOVA, despre tendințele și perspectivele în evoluția pieței de capital din R. Moldova.

ZFR

„Eu mă bucur că se fac pași în direcția formării și consolidării acestei piețe. Sigur că avem o piață scriptică însă ea nu este încă foarte activă. E de așteptat și voi urmări cu interes Strategia pieței de capital, observ pentru că am participat la Diaspora Business Forum și la Moldova Business Week. Se discută despre piața de capital și despre interesul moldovenilor în a investi. Asta e un semn foarte bun, pentru că acest subiect este deja pe agenda de discuții, pe agenda grupurilor de lucru în diverse organizații, sunt autorități implicate, chiar în discursul prim-ministrului s-a menționat cât de reușite au fost listările unor companii moldovenești la Bursa de Valori București. În primul rând ca să ajungem să facem proiecte trebuie să discutăm despre piața de capital, este și motivul pentru care mă aflu la Chișinău pentru a discuta cu părțile interesate și implicate cum putem să ajutăm să avem o piață. Și România, prin ARIR, facem parte din Strategia de Dezvoltare a Pieței de Capital, unde contribuim cu idei și documente de poziție și ajutăm la dezvoltarea pieței de capital. În România obiectivul este de aderare la OCDE, este o organizație de cooperare și dezvoltare economică, unde sunt cele mai bogate țări din lume și acolo accentul se pune în principal pe guvernanța corporativă, pe transparența, pe modul de gestiune a companiilor or în R. Moldova vorbim de aderare la Uniunea Europeană și de alinierea legislației în direcția integrării cu Uniunea Europeană”, a spus Daniela Maior Șerban.

author-img_1

Svetlana Cojocaru

Reporter