Actualitate

Începe Festivalul de Film de la Veneția. România, reprezentată de două producții

video

Hollywood-ul se mută la Veneția până pe 7 septembrie – pentru Festivalul de Film din orașul din laguna. Brad Pitt, George Clooney, Angelina Jolie și Antonio Banderas vor călca pe covorul roșu, cel mai aglomerat de până acum. România va fi din nou reprezentată, de această dată de două producții, relatează tvrinfo.ro.

ZFR

Organizatorii festivalului se laudă cu cea mai lungă listă de talente prezente în ultimii 15 ani. Pentru Leul de Aur sunt în compețiție 21 de pelicule. Totodată, regizorul australian Peter Weir și actrița americană Sigourney Weaver vor fi premiați pentru întreaga carieră.

Mult așteptatul film Wolfs, care îi are ca protagoniști pe Brad Pitt și George Clooney va avea premiera la Veneția. Interesul pentru festival este atât de mare, încât unii cineaști și-au plătit singuri biletele și cazarea, doar pentru a fi prezenți la eveniment.

Alberto Barbera, director artistic, Festivalul de Film de la Veneția: Vor fi foarte multe propuneri, desigur: cele mai așteptate filme care vor fi lansate în sezonul următor dar și multe descoperiri, surprize, cineaști noi și voci noi, talente noi din toată lumea.

Pietrangelor Buttafuoco, președintele Bienalei de la Veneția: ( întrebare n.r.: Pe catalog este un elefant foarte frumos,  realizat de Mattotti. Ce credeți că reprezintă?) Elefantul reprezintă nu doar răbdarea, abilitățile de construire – așadar faptul de a fi în sine o industrie – ci mai presus de toate imaginația, fantezia.

România va fi în concurs la secțiunea Orizonturi, cu filmul de debut al lui Bogdan Mureșanu, ”Anul Nou care n-a fost”. Totodată, în afara competiției, va fi prezentată pelicula „Twist/Things We Said Today”, în regia lui Andrei Ujică.

author-img_1

Svetlana Cojocaru

Reporter