Extern

VIDEO. Volodimir Zelenski: Rusia ia în calcul un atac „terorist” la centrala nucleară Zaporojie

post-img
Volodimir Zelenski
Sursa foto: facebook/zelenskiy.official

Președintele Volodimir Zelenski a declarat joi că agențiile de informații ucrainene au primit informații care arată că Rusia ia în considerare posibilitatea de a efectua un atac „terorist" la centrala nucleară Zaporojie, care să implice o eliberare de radiații, transmite Reuters citat de hotnews.ro.

Într-o declarație video pe Telegram, el a spus că Ucraina împărtășește informațiile cu toți partenerii săi internaționali. 

„Serviciile de informații au primit informații potrivit cărora Rusia ia în considerare scenariul unui act terorist la centrala nucleară Zaporojie - un act terorist cu eliberare de radiații", a declarat el.

„Ei au pregătit totul pentru acest lucru", a spus Zelenski, fără a preciza pe ce dovezi și-au bazat afirmația agențiile de informații.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a reacționat spunând că este „o minciună” și că inspectorii de la Agenția Internațională pentru Energie Atomică tocmai au vizitat centrala și au evaluat totul foarte bine.

Complexul cu șase reactoare, cea mai mare centrală nucleară din Europa a fost ocupat de ruși aproape imediat după declanșarea invaziei, în ianuarie 2022.

author-img_1

Cristina Popescu

Reporter