Social

LIVE. Ceremonia oficială de deschidere a Zilei Naționale a Vinului, ediția a XXIII-a. Aproape 100 de vinificatori vor fi prezenți sub sloganul „Vinul nostru uimitor de bun”

post-img
Ziua Națională a Vinului

Are loc ceremonia oficială de deschidere a Zilei Naționale a Vinului, ediția a XXIII-a.

 

Tradițional, în primul weekend din luna octombrie, Piața Marii Adunări Naționale (PMAM) se transformă într-un „orășel al vinului”. În 2024 Ziua Națională a Vinului marchează cea de-a XXIII-a ediție și aduce un număr-record de producători vinicoli, 99 în total, transmite IPN.

Timp de două zile, 5 și 6 octombrie, cu genericul „Vinul nostru uimitor de bun” este serbată moștenirea culturală și vinicolă a Moldovei. Vizitatorii vor avea ocazia să deguste o gamă variată de vinuri. Pentru a încuraja un consum responsabil, organizatorii au introdus Carnetul Degustătorului, un instrument prin care participanții pot degusta 11 vinuri din oferta producătorilor autohtoni.

Printre atracțiile principale se numără Școala Vinului, unde participanții pot învăța arta degustării, pot explora vinurile autohtone și se pot bucura de tururi vinicole organizate de cele mai renumite crame ale țării. De asemenea, carnetul oferă un pahar ecologic și o reducere de 20% la articolele promoționale „Wine of Moldova”.

Despre cum puteți achiziționa Carnetul Degustătorului și regulamentul lui de utilizare, vedeți mai multe detalii AICI!

Pe lângă degustările rafinate, festivalul va include și o serie de activități culturale, de la ateliere de olărit și dansuri populare, la concerte live, susținute de artiști de renume precum Surorile Osoianu, Zdob și Zdub și alți interpreți renumiți.

author-img_1

Cristian Sava

Reporter