Justiție

Interviul pentru funcția de șef al PCCOCS a fost amânat

post-img
CSP

Proba interviului pentru cei patru candidați la funcția de procuror-șef al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), programată inițial pentru 9 octombrie, a fost amânată. Comisia specială de preselecție a decis reprogramarea acesteia pentru data de 17 octombrie, ora 10:00.

Amânarea a fost justificată de necesitatea de a primi răspunsuri suplimentare din partea instituțiilor responsabile cu verificarea integrității candidaților, scrie Bizlaw.md.

”Dat fiind faptul că interviul se desfășoară inclusiv în scopul evaluării reputației ireproșabile, existenței/inexistenței suspiciunii rezonabile privind comiterea actelor de corupție, a actelor conexe acestora sau a faptelor coruptibile în sensul Legii integrității, Comisia specială a decis amânarea etapei de interviu până la data de 17.10.2024, ora 10:00”, menționează Comisia specială.

De asemenea, aceasta reiterează îndemnul către persoanele interesate, reprezentanții societății civile și mass-media, care dispun de informații relevante cu privire la candidații nominalizați la funcția de procuror – șef al PCCOCS, să le transmită până în data de 16 octombrie, prin intermediul următoarei adrese electronice: aparat@csp.md.

Candidații admiși la proba interviului sunt Victor Furtuna, Alexandru Machidon, Andrei Mațco și Ion Neguriță.

author-img_1

Cristian Sava

Reporter