Extern

Mark Rutte și Jens Stoltenberg îi invită pe Klaus Iohannis și alți cinci lideri NATO la Haga, la o reuniune pentru pregătirea summitului de la Vilnius

post-img
Mark Rutte și Jens Stoltenberg îi invită pe Klaus Iohannis și alți cinci lideri NATO la Haga

Președintele Klaus Iohannis va participa săptămâna viitoare, pe 27 iunie, la Haga, la o reuniune informală alături de alți șase lideri aliați și de secretarul general al NATO în vederea pregătirii summitului Alianței de la Vilnius.

Potrivit unui comunicat al NATO remis CaleaEuropeană.ro, la 27 iunie 2023, secretarul general al NATO, dl Jens Stoltenberg, și prim-ministrul Țărilor de Jos, dl Mark Rutte, vor fi co-organizatorii unui dineu de lucru pentru șefii de stat și de guvern din cadrul NATO la Catshuis, Haga.

Printre invitați se vor număra prim-miniștrii Albaniei, Belgiei, Lituaniei și Norvegiei, precum și președinții Poloniei și României.

Dineul va face parte din pregătirile pentru summitul NATO de la Vilnius din 11-12 iulie 2023. Discuțiile se vor referi la războiul Rusiei împotriva Ucrainei și la alte probleme de securitate.

Este pentru a doua oară când o astfel de reuniune are loc. Anul trecut, în pregătirea summitului NATO de la Madrid, președintele Iohannis, alături de premierii Belgiei, Danemarcei, Letoniei, Olandei, Poloniei și Portugaliei, precum și de secretarul general NATO, s-au reunit tot la Haga și au adoptat o declarație comună de solidaritate euro-atlantică în pregătirea summitului de la Madrid, unde a fost adoptat noul concept strategic al NATO.

author-img_1

Svetlana Carțîn

Reporter