Social

Centrul de Pelerinaj „Emaus” al Mitropoliei Basarabiei organizează pelerinaje gratuite de sărbătoarea Cuvioasei Parascheva pentru credincioșii din Basarabia

post-img
Sfânta Parascheva

Cu binecuvântarea ÎPS Petru, Mitropolitul Basarabiei și Exarhul Plaiurilor, Centrul de Pelerinaj „Emaus” al Mitropoliei Basarabiei a anunțat că organizează pelerinaje gratuite pentru credincioșii care doresc să participe la sărbătoarea Ocrotitoarei Moldovei, Sfânta Cuvioasa Parascheva, la Iași.

Prin purtarea de grijă a părintelui director Marin Osoianu, această oportunitate este oferită în special pelerinilor și preoților care au colaborat anterior cu Centrul „Emaus”, precum și cadrelor didactice, profesorilor, educatorilor, studenților, elevilor și enoriașilor parohiilor din cadrul Mitropoliei Basarabiei.

Două grupuri vor fi organizate pentru acest eveniment:

  • 13 octombrie 2024 – Vor fi puse la dispoziție 3 autocare, a câte 57 locuri.
  • 14 octombrie 2024 – A doua grupă de pelerini.

Credincioșii vor avea ocazia de a vizita și mănăstirile „Sfinții Trei Ierarhi,” „Cetățuia” și „Vlădiceni,” unde vor putea primi binecuvântarea Părintelui Calistrat (Chifan), dacă timpul va permite. Punctul de întâlnire pentru ambele plecări este în fața Magazinului „Gemenii” din Chișinău.

Înscrierea la pelerinaj se poate face gratuit la numărul de telefon 060.595.146 (Preot Marin Osoianu) sau prin intermediul site-ului oficial al Centrului de Pelerinaj „Emaus”, www.emaus.md.

author-img_1

Cristian Sava

Reporter