Actualitate

VIDEO. Președintele Lituaniei: R. Moldova are locul său în sânul Uniunii Europene

VIDEO. Președintele Lituaniei, Gitanas Nausėda

Vizita comună a celor trei președinți ai țărilor baltice transmite un mesaj foarte clar: „Statele baltice și Republica Moldova sunt unite. Noi vom continua să ne susținem reciproc și vom fi acolo unii pentru ceilalți. Pentru că suntem puternici atunci când suntem împreună”. Declarația a fost făcută de către, președintele Lituaniei, Gitanas Nausėda, alături de omologii săi din Estonia și Letonia, în cadrul unei conferințe susținută la Chișinău.

ZFR

„Sunt aici pentru a reitera sprijinul Lituaniei pentru aderarea R. Moldova la UE. Moldova este o națiune europeană și are locul său în sânul familiei europene. În pofida tuturor greutăților, angajamentul Republicii Moldova față de valorile europene râmân neclintite. Eforturile de a implementa reforme, de a consolida instituțiile, de a susține creșterea economică și să asigure securitatea energetică - sunt toate dovezi ale angajamentelor dvs.

Lansarea negocierilor de aderare la UE este o realizare importantă și o recunoaștere a succesului Guvernului în implementare reformelor necesare. Acum, puterea stă în mâinile dvs. ca să avansați pe calea de integrarea în UE și să păstrați angajamentele. Ltiuania este alături pentru a vă sprijini pe termen lung”, a declarat Gitanas Nausėda.

Președintele Lituaniei a menționat și a salutat susținerea pe care a acordat-o Repubilca Moldova Ucrainei ca urmare a agresiunii rusești. Oficialul a apreciat faptul că cetățenii Republicii Moldova au deschis brațele miilor de refugiați.

author-img_1

Lidia Gorka

Reporter