Social

R. Moldova a fost felicitată de state din toată lumea cu prilejul celor 33 de ani de Independenţă

video

Republica Moldova a fost felicitată de state din toată lumea cu prilejul celor 33 de ani de independenţă. Prin intermediul ambasadorilor, s-au subliniat eforturile şi progresul pentru aderarea la uniunea europeană. Au fost și mesaje inedite, iar clădirea Federaţiei Industriilor din Brazilia a fost iluminată în culorile tricolorului.

ZFR

Printre oficialii care au transmis mesaje de felicitare cetăţenilor Republicii Moldova se numără președintele Parlamentului European, Roberta Metsola, preşedintele Comisiei Europene, dar şi liderul de la Cotroceni, Klaus Iohanis.


URSULA VON DER LEYEN, președintele Comisiei Europene: "Astăzi sărbătorim Ziua Independenței Republicii Moldova. Ziua în care onorăm călătoria extraordinară a unei țări care s-a eliberat de lanțurile sovietice. Și-a construit democrația. Și acum avansează constant pe drumul său european. Felicitări Moldova. Inimile noastre sunt cu tine".


KLAUS IOHANNIS, președintele României: "Transmit felicitări cetățenilor Republicii Moldova cu prilejul Zilei Independenței! Sunteți parte a marii familii europene, iar continuarea eforturilor actuale va transforma aderarea la UE în obiectiv îndeplinit. România va continua să ofere Republicii Moldova sprijin strategic pe toate planurile".



Mesaje de felicitare din toată lumea au fost transmise prin misiunile diplomatice de la Chisinau.


EXCELENŢA SA JANIS MAZEIKS ambasadorul UE în Republica Moldova: „De-a lungul acestor trei decenii, ați avut dubii, ați avut de făcut alegeri, dar ați realizat și progrese importante. Acești 33 de ani au arătat că aveți un spirit de neclintit. UE rămâne hotărât să vă fie alături şi să vă spirjine ca un prieten adevărat.”


Și angajaţii Ministerului de Interne au arătat ce înseamnă pentru ei Independența.

ZFR


Un omagiu a fost adus ţrepublicii moldova şi de către comunitatea de basarabeni din Brazilia. Tricolorul și simbolul Pomul Vieţii care au fost proiectate pe o clădire din Sao Paulo.

author-img_1

Redacția TVR Moldova

Reporter