Actualitate

Maia Sandu, mesaj puternic în susținerea Ucrainei, la Summitul pentru Pace din Elveţia

video

La Summitul pentru Pace din Elveţia a participat şi președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, care a transmis un puternic mesaj de unitate. Şefa statului a vorbit despre sprijinul oferit de Republica Moldova Ucrainei chiar din primele zile ale războiului declanşat de Rusia în ţara vecină, dar şi despre stoicismul ostaşilor ucraineni.

MAIA SANDU preşedintele Republicii Moldova: „Pacea nu înseamnă capitularea în fața agresorului. Ocuparea unor zone sau țări întregi nu înseamnă pace și nu poate să constituie niciodată fundamentul păcii. Chiar dacă noi avem resurse limitate, avem o dorință puternică de a ajuta. Moldova a făcut pași importanți în conformitate cu formula de pace a Ucrainei. Pacea Ucrainei este pacea Moldovei – și, în această lume interconectată, pacea globală nu poate exista fără aceasta. Numai uniți, pe toate continentele, putem să asigurăm un viitor pașnic pentru toți. Glorie Ucrainei!”.

În cadrul Summitului din Elveţia, şefa statului a avut întrevederi cu președinţii Ucrainei, Volodymyr Zelenskyy și Elveției, Viola Amherd, gazda evenimentului. De asemenea, a purtat o discuţie cu vicepreședinta SUA, Kamala Harris, despre parteneriatul puternic dintre Republica Moldova şi Statele Unite, precum şi despre angajamentul comun pentru pacea și securitatea în regiune. Maia Sandu a mai avut întrevederi şi cu preşedinţii Georgiei, Albaniei şi Letoniei.

author-img_1

Redacția TVR Moldova

Reporter