Extern

Noi acuzații pentru Veaceslav Platon, în Rusia

post-img
Veaceslav Platon

Controversatul om de afaceri Veaceslav Platon, care se ascunde în Londra, este acuzat de justiția rusească că a retras din Rusia peste 48 de miliarde de ruble, dpupă ce a fost găsit vinovat, în cadrul unui alt dosar, de retragerea la altor 126 de miliarde de ruble. Despre aceasta scrie Ria Novosti, cu referire la informațiile oferite de Ministerul Afacerilor Interne din Rusia.

„Anterior, el a fost găsit vinovat în lipsa sa de crearea și conducerea unei comunități criminale internaționale, precum și de retragerea a peste 126 de miliarde de ruble din Federația Rusă prin intermediul băncii sale moldovenești Moldindconbank, prin tranzacții valutare ilegale, iar în alte episoade ar fi retras peste 48 de miliarde de ruble”, a spus departamentul de presă al MAI rusesc. 

În perioada 2013-2014, Veaceslav Platon, în calitate de proprietar de facto al Moldindconbank SA, a coordonat retragerea de fonduri din Federația Rusă ale clienților organizației criminale internaționale sub pretextul unor tranzacții valutare cu băncile rusești. Mai mult de 20 de organizații de credit rusești au fost implicate în schema infracțională, notează Ria Novosti, citată de Ziarul de Gardă

Potrivit anchetatorilor ruși, toate infracțiunile au fost comise după aceeași schemă, care a fost controlată de Platon alături de complicii Alexander Korkin, Vladimir Plahotniuc și Renato Usatîi.

Niciunul din cei vizați nu au venit, până la această oră, cu comentarii sau explicații. 

author-img_1

Lidia Gorka

Editor