Extern

Volodimir Zelenski susține că trupe nord-coreene luptă alături de ruşi în Ucraina

Volodimir Zelenski susține că trupe nord-coreene luptă alături de ruşi în Ucraina

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că Rusia a început să fie ajutată de Coreea de Nord nu numai cu arme, ci și cu trupe. Liderul de la Kiev a semnalat că participarea soldaţilor nord-coreeni de partea Rusiei necesită aprofundarea relațiilor Ucrainei cu partenerii occidentali.

Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei: „Vedem o alianță în creștere între Rusia și regimuri precum cel din Coreea de Nord. Nu mai este vorba doar despre transferul de arme. Este vorba de fapt, despre transferul de oameni din Coreea de Nord către forțele militare de ocupație. Evident, în astfel de circumstanțe, relațiile noastre cu partenerii noștri trebuie dezvoltate. Prima linie (n.r. a frontului) are nevoie de mai mult sprijin. Când vorbim despre mai multe capacități pentru Ucraina de a lovi la distanță lungă și despre mai multe provizii pentru forțele noastre, nu este vorba doar de o listă de echipamente militare. Este vorba despre creșterea presiunii asupra agresorului”.


În ultimele două săptămâni, serviciile de informaţii de la Kiev susțin tot mai des că regimul de la Phenian trimite din ce în ce mai mulți militari în Ucraina pentru a lupta de partea Rusiei. Asemenea informaţii parvin şi din partea serviciilor secrete din Coreea de Sud. Moscova susţine însă că aceste informaţii sunt false.

author-img_1

Redacția TVR Moldova

Reporter